freelance
Test Analyst (NL) Reference number: 1829
Last update: 12-04-2021, 14:43
Region: Brussel
Sector: Insurances
Education: Universitaire opleiding informatica of gelijkwaardig door ervaring
ASAP
Work experience: Minimum 5 jaar ervaring als test analist
Contract type: Full-time
Job description
Harvey Nash is opnieuw stevig op zoek naar talent in de IT! Ditmaal kijken we naar ervaren Test Analisten in het bezit van ISTQB-certificaten alsook met sterke kennis binnen test en defect management tools als Zephyr en Jira, dit voor een rol in het Brusselse -- homeworking is momenteel wel de norm.

Voor de versterking van het project ‘customer zone’ is onze klant op zoek naar een ervaren test analist. Customer Zone maakt deel uit van de commerciële applicaties waar belangrijke en relevante klantendata wordt samengebracht. Daarnaast sluit het project sluit aan bij de strategische programma’s Life Transformation en Non-Life Transformation.

De test analist zorgt voor het opstellen, coördineren en uitvoeren van een test plan, eventueel in samenwerking met andere test analisten, zodat degelijke acceptatietesten van nieuwe of aangepaste programma’s, software verzekerd zijn. Deze acceptatietesten dienen er voor te zorgen dat de uiteindelijke in productie stelling van de nieuwe programmatuur kwaliteitsvol en foutloos kan worden uitgevoerd.
What you’ll do
 • De test analist zal verantwoordelijk zijn voor het opstellen van een testplan. Dit houdt in maar is niet beperkt tot de scope van het testproject, het uitvoeren van risicoanalyses en het bepalen van teststrategieën, het uitwerken van testaanpak, het bepalen van test clusters en de testomgeving en -infrastructuur etc.;
 • Op basis van de requirements en functionele analyse zal je een testvoorbereiding/analyse uitwerken, testen uitvoeren al of niet i.s.m. testers vanuit de operations-organisatie voor de systeem- en acceptatietesten. Dit wil onder meer zeggen, het uitvoeren van (her)testen, het registreren van defects, het controleren en analyseren van testresultaten alsook het beoordelen en rapporteren van bevindingen;
 • De test analist zorgt tot slot voor de coördinatie van testuitvoeringen, waaronder het opvolgen van voortgang testplan, toelichten van de testers inzake testactiviteiten, alsook bewaken dat deze kwalitatief als kwantitatief volgens afspraak verlopen, en het rapporteren van voortgang testen.

Profile
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden;
 • Als test analist heb je ervaring in de verzekeringssector;
 • Je kan je snel inwerken in een nieuwe omgeving en leert makkelijk dingen bij;
 • Je kan je engageren in een nieuw project en kan pro-actief handelen en nadenken over problemen;
Required Skills
 • Je bent in het bezit van ISTQB-certificaten;
 • Je kan je vlot uitdrukken in het Nederlands met kennis van andere landstaal en goede kennis Engels;
 • De Test Analist heeft ervaring met defect management tools, bij voorkeur JIRA;
 • Je hebt ervaring met een test management tool, bij voorkeur ZEPHYR.
Interested? Send us your resumé
To apply for this job, please complete the form below and join your resume. This instantly places your information into our database. Once we have received your information, we will be in touch by e-mail or phone. If you have not heard from us after 3 working days, please call us!

Thank you for your interest in working with Harvey Nash and we look forward to assisting you in your job search!

Only PDF, max. 10MB

Only PDF, max. 10MB