freelance
Business Excellence & Quality Manager Reference number: 1945
Last update: 16-06-2021, 14:00
Region: Huizingen
Sector: Mobility
Start: 01 Jul 2021
1 year + after possible permanent contract
Work experience: 3 - 8 years
Contract type: Employee or Freelance
Job description
Als Business Excellence & Quality Management partner stimuleer en ondersteun je initiatieven voor prestatieverbetering binnen de organisatie, de individuen en de teams waaruit de organisatie bestaat.
Het doel van de rol is om de klantervaring te maximaliseren, de kwaliteit van processen, producten en diensten te verhogen en de kosten te verlagen, terwijl menselijke factoren en welzijn op het werk worden geïntegreerd.

Je rapporteert rechtstreeks aan de CEO voor wie je als kwaliteitsconsulent optreedt.

Je implementeert een overkoepelende kwaliteitsmissie en -strategie en zorgt voor de implementatie van een open kwaliteitscultuur voor alle toegewezen kwaliteitsgebieden.

Je maakt analyses en aanbevelingen in het kader van operationele excellentieprojecten gericht op klanttevredenheid en operationele efficiëntie geïnitieerd door het management.
What you’ll do
 • Je ontwikkelt en onderhoudt een geïntegreerd KwaliteitsManagementSysteem conform ISO9001 met respect voor de door het moederbedrijf opgelegde voorschriften.
 • Je identificeert hiertoe interne en externe regelgeving in samenwerking met de toepasselijke landenorganisatie en creëert kwaliteitsrichtlijnen en werkinstructies die relevant zijn voor het naleven van de toepasselijke regelgeving
 • Je werkt nauw samen met het Business Excellence & Quality Management netwerk en de betrokken interne en externe partijen (vb. inkoop, logistiek, service, leveranciers...) om bedrijfsdoelen van hoge kwaliteit te bereiken en meerwaarde te creëren voor onze klanten.
 • Als Quality Manager draag je bij aan de projectplanning om ervoor te zorgen dat vanaf de verkoopfase rekening wordt gehouden met projectspecifieke, kwaliteitsrelevante eisen.
 • Je stimuleert de toepassing van digitale oplossingen met betrekking tot kwaliteit om de proceseffectiviteit en efficiëntie tijdens het klanttraject te bestendigen.
 • Je coördineert de interne medewerkersenquêtes naar tevredenheid en betrokkenheid, analyseert de resultaten van de bevraging en stelt mogelijke verbeteracties voor.
 • Je fungeert als escalatiepunt voor problemen met de proces- en productkwaliteit en zorgt voor gedocumenteerde opvolging van de klantenklachten van melding tot en met afhandeling.
 • Je verzekert transparantie over effectiviteit en efficiëntie van Quality Management audits om een zakelijke impact te creëren en verzorgt hierrond de rapportage en communicatie.
 • Je ondersteunt de selectie, kwalificatie, evaluatie en verdere ontwikkeling van onze partners/leveranciers in nauwe samenwerking met Procurement door middel van gerichte auditing.
Profile
 • Je genoot een hogere technische opleiding, aangevuld met kwaliteitmanagementoriëntatie en auditor kwalificatie of je kunt aantonen dat je gelijkwaardige inhoudelijke ervaring hebt. Ervaring in (industrieel) projectwerk is een pluspunt.
 • Je bent objectief klant georiënteerd met pragmatische ingesteldheid om problemen aan te pakken en je bent in staat teams en projecten aan te sturen naar maximale klantenimpact.
 • Je beschikt over sterk methodologische en analytische vaardigheden met betrekking tot operationele uitmuntendheid en processen.
 • Je beschikt over een groot vermogen tot autonomie en een goede zin voor initiatief binnen een uiterst gevarieerd taakpakket.
 • Je kan vlot om met de standaard Microsoft Office tools en kijkt ernaar uit om de specifieke digitale tools naar waarde in te zetten.
 • Je beschikt over uitstekende interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling, Nederlands, Frans en Engels (kennis van andere bijkomende talen vormt een pluspunt).
Interested? Send us your resumé
To apply for this job, please complete the form below and join your resume. This instantly places your information into our database. Once we have received your information, we will be in touch by e-mail or phone. If you have not heard from us after 3 working days, please call us!

Thank you for your interest in working with Harvey Nash and we look forward to assisting you in your job search!

Only PDF, max. 10MB

Only PDF, max. 10MB