freelance
Project Manager E-Commerce Innovation Reference number: 2128
Published: 25-11-2021, 12:47
Employer: Colruyt Group
Region: Halle
Sector: Retail
Education: Je hebt een masterdiploma of gelijkwaardige ervaring
Work experience: Je hebt minstens drie jaar ervaring in projectmanagement
Contract type: freelance/ payroll vast
Job type: freelance/ bediende ook welkom
Job description
E-commerce groeit en dat zal in de komende jaren zo blijven. Klanten willen snel en vlot online aankopen doen, ook bij onze winkels. In deze snel evoluerende wereld is experimenteren en vernieuwen een essentiële driver voor ons e-commerce organisatie. Als IT-Project Manager E-commerce Innovation werk je mee aan de introductie en verankering van nieuwe innovatieve oplossingen. Een boeiende job voor een gedreven projectmanager!

Je gaat aan de slag bij het Service Center e-commerce Food van Colruyt Group. Vanuit jouw rol als IT Project Manager help je zowel het domein E-commerce Food, als Collect&Go, de online boodschappendienst van Colruyt Group, met het ondersteunen van hun end-to-end processen. Je komt terecht in een gedreven team dat bouwt aan een nieuwe e-commercelandschap voor onze winkels. Van gloednieuwe kassasystemen over state-of-the art websites en apps: you dream it, we do it.
What you’ll do
 • Als Project Manager neem je de coördinatie voor je rekening van verschillende uitdagende IT-projecten. Je werkt in eerste instantie helpen nieuwe ideeën om te zetten in nieuwe inzichten en marktklare oplossingen. Nadien, éénmaal een gevalideerde business case, zorg je meer voor de uitbouw en implementatie van het project.
 • Je stuurt een multidisciplinair en projectteam aan (van onder andere IT-architecten, business architecten, analisten, key-users, marketeers, designers, commercial developers...), motiveert jouw teamleden en coördineert projectwerkzaamheden.
 • Je bepaalt samen met je stakeholders de scope van het project, je vertaalt deze naar een planning en schat hiervoor de kost in. Je bewaakt deze spanningsdriehoek gedurende heel het project.. Het beheren en escaleren van wijzigingen t.o.v. afgesproken tijd, scope en kost verlopen volgens het verwachte proces.
 • Gedurende het hele project ben je de centrale spil in de algemene communicatie tussen en met je stakeholders, zowel intern als extern. Je aarzelt niet om beslissingen af te dwingen. Je beheert ook de verwachtingen van jouw stakeholders.
 • Je rapporteert de vorderingen van een project regelmatig aan de opdrachtgever en stuurt bij waar nodig. Je bent de eindverantwoordelijke voor de realisatie en oplevering van elk project waarbij jij betrokken bent.
Profile
 • Ondernemerschap en enthousiasme – Je bent gedreven en dynamisch, met zin voor vernieuwing. Je weet mensen te mobiliseren, waardoor je projecten tot een goed einde brengt. Je kan je inleven in de wereld van de eindgebruiker en je team. Hierbij blijf je kritisch naar je project en het werk van je team kijken
 • Organisatie en planning – Een complexe organisatie schrikt jou niet af. Je kunt je makkelijk aanpassen aan nieuwe situaties. Je creëert een duidelijke structuur en operationele planning om je team optimaal aan te sturen en het project doelgericht te realiseren. Je werkt aan de ontwikkeling van je team en biedt hen inzicht in het grotere plaatje
 • Conceptueel & creatief – Je verliest je niet in details, maar ziet het grotere plaatje. Je ziet snel verbanden en bewandelt creatieve pistes, om tot de beste oplossing te komen.
 • Communicatief - Je kan luisteren en je aanpassen aan je partners/stakeholders. Je legt problemen en uitdagingen op een eenvoudige manier uit en brengt ze tot beslissingen.
 • Durven adviseren – Je durft challengen en doorvragen tot je de essentie van het probleem beethebt. Je begrijpt de wensen en behoeften van je partner en stelt dan de beste oplossing voor.
Required Skills
 • Kennis van projectmanagementmethodieken als PMBoK, Agile of Prince 2 is een plus.
 • Talenkennis – Je communiceert vlot in het Nederlands of Frans en Engels, zodat je met al je collega’s, partners en stakeholders goed kan samenwerken.
What's in it for you?
 • Je werkt vanuit Halle/, en kan tot twee dagen per week telewerken
Interested? Send us your resumé
To apply for this job, please complete the form below and join your resume. This instantly places your information into our database. Once we have received your information, we will be in touch by e-mail or phone. If you have not heard from us after 3 working days, please call us!

Thank you for your interest in working with Harvey Nash and we look forward to assisting you in your job search!

Only PDF, max. 10MB

Only PDF, max. 10MB